vergroot je bezielde impact

Online programma
STAP IN JE UNIEKE CREATIEKRACHT

Hoofdstuk Denken

3. Jij kan je harde schijf van je computerbrein zelf opruimen. 

Welkom bij stap 3. Hoe was het om je gedachten te registeren? Was het confronterend? Welke inzichten heeft het gegeven over jezelf?

Besef dat jij in je hersens een computerbrein hebt zitten. Hier op is software gezet. Software wat je dient, maar ook software wat je in de weg zit. We zijn allemaal in staat om de software te deleten die ons niet meer dient. We kunnen zelf ons harde schijf her- programmeren. Maar dit vergt wel onderzoek. 

We kunnen als mensen zelf de inhoud van ons software pakket onderzoeken. Op je harde schijf staan pakketten van overtuigingen, aannames en denkbeelden die jouw vrijheid niet helpen in het gebied dat je gekozen hebt om in dit programma te onderzoeken. 

De software pakketten zijn dus verzamelingen van gedachten die bij elkaar horen. Software pakketten zijn bijvoorbeeld te vinden in zinnen die je heel gewend bent: “Zo zijn wij Jansens niet”. Een voorbeeld van een software pakket van je familiesysteem.

Een ander voorbeeld is “Ik blijf positief, ik geef geen aandacht aan het negatieve".  Dit is onderdeel van The new Age- programmering. “Die persoon heeft makkelijk praten, want die is ….” Is een voorbeeld wat onderdeel zijn van de feministische programmering of van de discriminatie programmering. 

Luister behalve naar je eigen gedachten ook goed naar je eigen taal. Daarin hoor je de programma's die via familie, scholing, cultuur en media op je breincomputer gezet zijn terug. 

Dit waarnemen is je bewustzijn vergroten en je bewustzijn vergroten brengt een toename in je creatiekracht tot stand. 

Schrijf eens op welke software er nog op jouw harde schijf staat? Wat wordt er in de familie vaak gezegd? Kan je dat herleiden naar iets wat er in het familiesysteem in het verleden heeft plaatsgevonden? Wat waren er in je jeugd voor berichten in de media en welke reclamespotjes werden steeds herhaald? Welke woorden en zinnen komen steeds opnieuw voor in jouw communicatie waarin eigenlijk een beperking van mogelijkheden, liefde en vrijheid verscholen zit?  

De windrichtingen zijn er altijd voor jou